Terug naar overzicht

WK debuut voor Mats van den Brand tijdens ADAC Rallye Deutschland

Van donderdag 21 augustus tot en met zondag 24 augustus wordt in de omgeving van Trier de negende ronde van het FIA World Rally Championship verreden. KNAF Talent First Mats van den Brand zal tijdens deze loodzware asfaltwedstrijd zijn WRC debuut maken en aan de start verschijnen met de Ford Fiesta R2 van Verkooijen Rally Sport.

Er komen tijdens de ADAC Rallye Deutschland maar liefst 20 Ford Fiesta R2’s aan de start waaronder alle deelnemers aan de Drive DMack Fiesta Trophy, de klasse waarin debutant Mats van den Brand en zijn navigator Eddy Smeets zich kunnen meten met een groot veld van Fiesta deelnemers. En goede referentie heeft het duo aan de Brabantse Kevin van Deijne, die dit jaar al een aantal WK deelnames heeft, en landgenoot Timo van der Marel met zijn WK ervaringen in een eerdere perioden. Het duo wil vooral veel ervaring opdoen en zij zullen daarbij zeker met een schuin oog kijken naar de tijden van de andere Fiesta Trophy deelnemers. Een ander doel daarbij is om tijdens deze rally te proberen de nominatie voor de DMack Fiesta Shootout binnen te halen waarmee hij kans maakt op deelname aan één WRC ronde van volgend seizoen in de Ford Fiesta R5.

KNAF Talent First coureur Mats van den Brand:
“Ik kijk echt uit naar mijn eerste WK! Naast dat ik natuurlijk weer erg veel zin heb om in de VRS Fiesta te rijden heb ik ook erg veel zin in de 42 kilometer lange klassementsproef Panzerplatte. Vorig jaar hebben we, in het kader van het KNAF Talent First programma, de klassementsproeven al verkend. Dat geeft wel een goed gevoel, we weten een klein beetje wat we kunnen verwachten ook al zal het op snelheid zeker anders zijn. We hebben ons goed voorbereid en hoewel ons hoofddoel het bereiken van de finish is ben ik toch ook wel erg benieuwd waar ik sta ten opzichte van de andere Fiesta coureurs.”

Navigator Eddy Smeets:
“Duitsland wordt mijn eerste WRC wedstrijd, op zich al een doelstelling die uitkomt! Na drie geslaagde rally’s en evenveel overwinningen in de FFST NL kijk ik erg uit naar Mats z’n debuut op dit niveau. In de recce only vorig jaar maakten we al kennis met de aard van het parcours van WRC Duitsland: het zal erop neer komen om zeer goeie notes te hebben na twee passages, iets waar we het volste vertrouwen in hebben, net zoals in de rallyauto die VRS weer top prepareerde na de GTC rally.“
De ADAC Rallye Deutschland omvat dit jaar 18 klassementsproeven over ruim 326 kilometer op snelheid. De wedstrijd begint donderdagavond met de showstart onder de Porta Nigra in Trier gevolgd door een korte rit door de historische binnenstad van diezelfde stad. Vrijdag omvat 6 klassementsproeven met daarbij de nieuwe klassementsproef Waxweiler ten noorden van Trier. Zaterdag worden er 8 klassementsproeven verreden waaronder tweemaal de Arena Panzerplatte en tweemaal de Panzerplatte Lang, een klassementsproef van meer dan 42 kilometer! Op de afsluitende zondag worden er nog eens 4 klassementsproeven verreden waaronder de afsluitende Powerstage.

Mats van den Brand en Eddy Smeets zullen met nummer 144 op de ramen van de VRS Fiesta R2 in Duitsland aan de start verschijnen.

Meer informatie over de ADAC Rallye Deutschland is terug te vinden op

http://www.adac-rallye-deutschland.de/uk/.

Bron bericht: Verkooijen Rally Sport / Mats van den Brand | Fotobijschrift: KTF Mats van den Brand in actie met de VRS Fiesta R2 tijdens de GTC Rally. | Foto’s: Rallystart.nl | Emiel Brinkman. (Foto’s vrij van copyrights)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)