Terug naar overzicht

Verkooijen Rally Sport met Mats van den Brand voor winst naar Hellendoorn

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 september wordt de van oudst bekendste rally van Nederland, de Hellendoorn Rally, verreden. Na zijn tweede plaats in het Fiesta R2 klassement tijdens de WK Rally Duitsland enkele weken geleden komt KNAF Talent First coureur Mats van den Brand met zijn navigator Eddy Smeets ook tijdens deze uitdagende wedstrijd in het oosten van Nederland aan de start.

Net als tijdens de eerdere wedstrijden van dit seizoen rijdt de rallycoureur uit Sint Oedenrode met de bekende rood-blauwe Ford Fiesta R2 van Verkooijen Rally Sport. Concurrentie in het Fiesta klassement is er weer voldoende tijdens de Hellendoorn Rally. Het Vacansoleil Rally Team staan met drie auto’s aan de start met onder andere Timo van der Marel en KTF Leo van der Eijk achter het stuur. Ook Kevin van Deijne, dit seizoen regelmatig actief in het World Rally Championship, behoort tot één van de kanshebbers voor de overwinning.

KNAF Talent First coureur Mats van den Brand:
“Ik heb weer ontzettend veel zin in de Hellendoorn Rally. Vorig jaar pakte ik er de titel in de Nissan 350Z Challenge dus ik koester zeker goede herinneringen aan deze wedstrijd. Hoewel de Hellendoorn Rally van een hele andere orde is als de WK Rally Duitsland wordt het zeker geen makkelijke wedstrijd. De proeven zijn snel en technisch en de overgang van verhard naar onverhard tijdens de klassementsproeven vergt veel aanpassingsvermogen. De strijd tussen de Fiesta coureurs zal weer heftig worden, ondanks dat is mijn doel samen met mijn navigator Eddy Smeets en het team van Verkooijen Rallysport de winst in het Fiesta R2 klassement. We werken met z’n allen keihard en het werkt echt motiverend voor het team als dat harde werk zijn vruchten afwerpt.”

De Hellendoorn Rally wordt dit seizoen over twee wedstrijddagen verreden. De wedstrijd begint vrijdag 19 september met de ceremoniële start rond de klok van 19:00 uur. De openingsetappe bestaat uit zes klassementsproeven en de eerste deelnemer zal rond de klok van 0:30 uur zijn auto in het parc ferme parkeren. De zaterdag omvat nog eens tien klassementsproeven en start ’s morgens om 09:00 uur. De winnaar van de wedstrijd wordt om 19:30 uur zaterdagavond op het finishpodium verwacht. In totaal bestaat de wedstrijd dus uit zestien klassementsproeven over ruim 220 kilometer op snelheid en voert de route voor 87% over verharde wegen.

Meer informatie over de Hellendoorn Rally kunt u vinden op: http://www.hellendoornrally.eu.

Bron bericht: Verkooijen Rally Sport / Mats van den Brand | Fotobijschrift: KTF Mats van den Brand in actie onlangs tijdens de WK Rally in Duitsland
Foto: evantland (Foto vrij van copyrights)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)