Terug naar overzicht

Verkooijen Rally Sport en Mats van den Brand gaan voor mooie seizoen afsluiter in HengeloMats van den BrandNog enkele dagen resten ons voordat de laatste rally van het Nederlands seizoen weer van start gaat: de Conrad Euregio Rally in Hengelo (O) en omgeving waarbij een paar kampioenschappen nog worden beslist. Dat betreft ook de strijd om de overwinning bij de Ford Fiesta Sport Trophy waarvoor nog twee kandidaten om de titel zullen strijden. Favoriet in de eindstrijd is KNAF Talent First Mats van den Brand met de Fiesta R2 van Verkooijen Rally Sport. Mats behaalde dit seizoen de meeste overwinningen bij de Fiesta Trophy: 1 in België en vervolgens 3 in de meest aansprekende Nederlandse rally’s: de ELE Rally, de GTC Rally (Achtmaal) en de Hellendoorn Rally.

Om de titel bij de Fiesta Trophy te behalen, dienen KNAF Talent First Mats van den Brand en zijn navigator Eddy Smeets de Conrad Euregio Rally te winnen én daarbij ook op alle proeven de snelste tijd laten afdrukken. Het duo zal alles moeten geven en mag daarbij zeker geen fouten maken of mechanische pech krijgen. Een andere Brabantse titelkandidaat voor de Trophy is Kevin van Deijne, die een voorsprong van 8 punten heeft op Mats van den Brand. Van Deijne moet in Henegelo als tweede finishen in de Trophy en minimaal een snelste tijd op de klokken laten afdrukken om kampioen te worden. Het belooft dan ook bijzonder spannend te worden met mooie gevechten tussen de twee snelste kemphanen!!

KNAF Talent First Mats van den Brand:
“Ik heb erg veel zin in de Euregio Rally. Vorig jaar vond ik het een topwedstrijd mede door het slechte weer en de klassementsproeven in het donker. Ik ben erg benieuwd wat de wedstrijd dit jaar gaat brengen. Ik kom in elk geval vol vertrouwen aan de start. Het team van Verkooijen Rally Sport heeft de auto afgelopen tijd weer grondig nagelopen dus mijn navigator Eddy Smeets en ik komen aan de start met een top geprepareerde Ford Fiesta R2. Tijdens de Hellendoorn Rally hebben we onze beste wedstrijd tot nu toe gereden en ik hoop in Hengelo hetzelfde tempo te kunnen handhaven. Verwachtingen van de wedstrijd heb ik niet, doelen wel: ik wil ook in Hengelo de winst pakken in onze klasse en een top 10 finish behalen. Dan ben ik tevreden!”

Navigator Eddy Smeets:Mats van den Brand
“De Euregio Rally 2013 was ons debuut op Nederlandse bodem met de Ford Fiesta R2. Dat debuut verliep geweldig tot na de finish van de laatste klassementsproef van de eerste dag. Je sluit dan een wedstrijd en een seizoen met een rotgevoel af. Je hebt goed gereden maar bent niet aan de finish gekomen. Dit jaar laten we dat gevoel volledig achter ons en gaan we, ook in Hengelo, voor maximaal resultaat. Want het zou natuurlijk fantastisch zijn om zo’n geweldig jaar met een topresultaat af te kunnen sluiten”

De Conrad Euregio Rally wordt dit jaar verreden op zondag 2 november. De wedstrijd bestaat uit vier klassementsproeven die elk tweemaal worden verreden. De totale lengte van de wedstrijd bedraagt bijna 230 kilometer waarbij er 118 kilometer op snelheid moet worden afgelegd.
De eerste deelnemers start zondagochtend 2 november iets voor de klok van 10 uur vanaf het serviceterrein en de winnaar van de wedstrijd wordt omstreeks half vier op het finish podium bij het Wapen van Beckum verwacht.

Bron: Verkooijen Rally Sport  / Mats van den Brand  |  Fotobijschrift: KTF Mats van den Brand tijdens de Hellendoorn Rally 2014.  foto’s frits van eldik. (vrij van copyrights)  

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)