Terug naar overzicht

Verkooijen Rally Sport met Knaf Talent First, Mats van den Brand ook aan de start van West Brabantse GTC- Rally

In het eerste weekend van juli zijn traditiegetrouw de wegen in de omgeving van Etten-Leur en Achtmaal het toneel voor de Internationale GTC Rally. Met legendarische klassementsproeven als Rijsbergen en Achtmaal vormt de wedstrijd in het westen van Brabant al jaren een hoogtepunt op de Nederlandse rallykalender. De rally telt eveneens mee voor de nationale Ford Fiesta Sporting Trophy 2014

Na zijn overwinning in de Fiesta Trophy tijdens de ELE Rally komt de getalenteerde rally coureur Mats van den Brand, en zijn navigator Eddy Smeets, met de Fiesta R2 van Verkooijen Rally Sport ook tijdens deze Brabantse klassieker voor maximaal resultaat in zijn klasse en het algemeen klassement. Van den Brand kan echter rekenen op geduchte tegenstand van o.a. bekende fiesta-rijders waaronder Kevin van Deijne en de andere KTF rijder Leo van der Eijk, die uitkomt voor het Vacansoleil rallyteam.

KNAF Talent First coureur Mats van den Brand:
“De Nacht van Achtmaal is zwaar. Vorig jaar lukte het me om in de nacht het verschil te maken bij de Nissans. In het donker rijden ligt ons wel, we hopen nu ook bij de fiesta’s het verschil te kunnen maken in het donker. Je conditie en concentratie wordt dan echt op de proef gesteld maar mede geholpen door het KNAF Talent First programma ben ik erg fit. Ik weet dat dit meehelpt en nodig is om zeker tijdens de klassementsproeven in de nacht optimaal te kunnen presteren.”

Navigator Eddy Smeets:
“Vorig jaar hadden we in de GTC Rally een belangrijke stap gezet naar de titel in de Nissan 350Z Challenge. Ik heb ook nu weer echt veel zin om in het donker te mogen knallen, ditmaal met de maximaal geprepareerde VRS Fiesta! Het wordt wel weer een lange, zware wedstrijd maar ik kan niet wachten om weer te mogen starten!”
De GTC Rally bestaat dit jaar uit zestien klassementsproeven en is verdeeld over twee wedstrijddagen. De rally start op vrijdagavond rond de klok van half zeven voor een ouderwetse Nacht van Achtmaal. Maar liefst acht klassementsproeven moeten worden afgelegd waarbij de eerste auto rond de klok van drie uur ’s nachts op het finishpodium wordt verwacht.

Zaterdag staan er nog eens acht klassementsproeven op het programma. De eerste proef, in het centrum van Etten-Leur, start rond de klok van één uur en diezelfde klassementsproef is ook de afsluiter van de wedstrijd voordat de winnaar rond 21:00 uur zaterdagavond over het finishpodium zal rijden. De GTC- Rally belooft ook deze editie op alle fronten wederom veel strijd, spanning en sensatie voor zowel deelnemers en de toeschouwers.
Meer over de rally en deelnemers: www.gtcrally.eu

Bron bericht: Verkooijen Rally Sport
Fotobijschrift: KTF Mats van den Brand in actie met de VRS Fiesta R2 eerder dit seizoen.
Foto: Rallystart.nl Emiel Brinkman. (Foto vrij van copyrights)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)