Stichting Rally Racing Oirschot

Impressie Verkooijen Rally Sport

image1

image2
De eerste schreden in de autosport zijn in 1979 gezet in de discipline Rallyross, het huidige Rallyracing. Deze tak van autosport is door het toenmalige Verkooijen Rallycross-team een aantal jaren gedaan in Nederland, buurlanden België en Duitsland, en verder in verschillende Europese en Scandinavische landen. Een van de bekendste grote Europese rallycross pistes is het Eurocircuit in Valkenswaard.

Verkooijen Rally Sport

image3

Begin 1996 is de overstap gemaakt naar de moderne rallysport waarmee de start is gemaakt in een andere tak van de autosport. Het nieuwe Verkooijen Rallyteam debuteerde dat jaar met voormalig Rallycrosser Nelis Verkooijen en een nieuwe Nissan Micra 1300 Groep A rallyauto op de Nederlandse rallypaden.

image4Na drie jaren werd bij de volgende stap de lat hoger gelegd met een Groep N Subaru WRX, een nieuwe fabrieksauto welke door Prodrive LTD in Engeland werd gebouwd en geprepareerd voor Nelis Verkooijen en het team VRS;Verkooijen Rally Sport. Met deze Subaru rallybolide heeft Nelis Verkooijen in 2003 zijn eerste kampioenstitel behaald bij het Open Inter. Nederlands Rally Kampioenschap, (INRK).

image5Daarna kwam voor het seizoen 2004 een nieuwe verbeterde rallyauto, de Groep N Subaru Impreza N10, ook weer afkomstig van Prodrive Motorsport UK. Met deze Prodrive rallyauto is door Verkooijen Rally Sport, met rallycoureur Nelis Verkooijen drie opeenvolgende jaren het podium behaald bij het nationaal

Groep N rallykampioenschap; een keer derde en twee keer Vicekampioen Groep N bij het Rallyclinic Dutch Open.
image6Vervolgens maakte Verkooijen Rally Sport in het voorjaar van 2008 haar opwachting met een nieuwe Subaru Groep N, Impreza N14, ook de laatste Subaru versie van Prodrive (UK). Het team VRS was tot 2012 daarmee actief op de Nederlandse rallypaden. Met deze rallyauto behaalde Nelis Verkooijen in 2010 voor de tweede keer in zijn rallycarrière de kampioenstitel binnen; als equipe met zijn Belgische navigator Eddy Smeets. Het behaalde kampioenschap was ook het einde van het project met de Prodrive N14, waarbij belangrijke doelstellingen zijn gerealiseerd: podiumplaatsen in nagenoeg alle Nederlandse rally’s en de kroon op het werk was de al eerder genoemde kampioenstitel bij het Rallyclinic Dutch Open 2010.

Na een ”sabbatical” jaar zijn plannen en een meerjarenbeleid klaar voor een vervolg in de rallysport, waarbij de Stichting Rally Racing Oirschot en Verkooijen Rally Sport nieuwe uitdagingen wachten. De uitvoering en eerste fase met een nieuw rallyproject zijn dit jaar reeds gestart. Later dit jaar volgen afronding en verdere realisatie van al onze plannen, afhankelijk van verbetering van huidige economische situatie. Het ambitieuze rallyteam uit Oirschot kijkt vooral positief vooruit en heeft vertrouwen in het welslagen van het volgende rallyproject.

Bron: Stichting Rally Racing Oirschot

cees

 

 

 

Cees Verkooijen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.8/10 (4 votes cast)
Stichting Rally Racing Oirschot, 6.8 out of 10 based on 4 ratings

Archief

Sponsors