Terug naar overzicht

Sezoensrally Bocholt (B) eerste wedstrijd voor Mats VD Brand en Eddy Smeets

Geslaagd samenwerkingsverband Mats van den Brand en Verkooijen Rally Sport krijgt vervolg in de Sezoensrally

Op zaterdag 17 mei zullen KNAF Talent First Mats VD Brand en zijn navigator Eddy Smeets hun eerste wedstrijd van het seizoen rijden. Tijdens de Sezoensrally in het Belgische Bocholt krijgt de geslaagde samenwerking met Verkooijen Rally Sport van 2013 een mooi vervolg. Stichting Rally Racing Oirschot gaat de roodblauwe full option Ford Fiesta R2 inzetten voor het jonge talent!

Rijder Mats van den Brand: Ik ben ontzettend blij dat de samenwerking met het team dat me vorig jaar begeleidde naar de titel in de Nissan 350Z Challenge een vervolg krijgt. Verkooijen Rally Sport (VRS), actief onder auspiciën van Stichting Rally Racing Oirschot (SRRO), bouwde vorig seizoen een volledig nieuwe Ford Fiesta R2 full option. Het beoogde doel daarbij was om deze mogelijk nationaal en internationaal in te zetten met jonge talentvolle rijders. Na zorgvuldig overleg is de keuze op Mats v d Brand gevallen met het aanbod om deel te nemen aan de Bocholtse Sezoensrally. Mats heeft zich terdege voorbereid op deze wedstrijd. Aan ritme heeft Mats van den Brand geen gebrek: afgelopen winter een 9-daagse sneeuwstage in Zweden en de laatste maanden was ik erg actief in de karting. Afgelopen vrijdag heb ik een uitvoerige shakedown gedaan met de VRS-Fiesta R2. De auto voelt uitstekend aan en ik kijk enorm uit naar de Sezoensrally, nota bene de thuiswedstrijd van mijn navi Eddy Smeets.

Navigator Eddy Smeets: Hét grote nieuws bij de persvoorstelling van de Sezoensrally was de rijderswissel. Ik had in principe ingeschreven met Nelis Verkooijen maar achter de schermen werkte de Stichting Rally Racing Oirschot al volop aan de plannen om Mats van den Brand aan de start te brengen in Bocholt. SRRO waar VRS onder opereert, heeft als doel een jong rallytalent te begeleiden naar de rallytop. Door deze stap te zetten met Mats en mij, laten ze zien dat ze het serieus menen met het beoogde doel. Daarnaast zijn Verkooijen Rally Sport met rijder Mats v d Brand ook ingeschreven voor de Nederlandse Ford Fiesta Trophy. De doelstelling van VRS voor Mats en mij tijdens de Sezoensrally is duidelijk: kilometers maken en vertrouwen krijgen in de Ford Fiesta R2. Vanzelfsprekend kijkt de equipe in Bocholt ook uit naar de competitie met de concurrentie, met name de Belgische R2’s en de Belgian Rally Championship Junioren. Ik ben ervan overtuigd dat Mats zich daartussen zeker zal laten opmerken…

Bron bericht: Verkooijen Rally Sport

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)