Terug naar overzicht

Prachtige tweede plaats voor Mats van den Brand in Bocholt

Net over de grens in het Belgische Bocholt is op zaterdag 17 mei jl. de vierde ronde van het Belgisch rallykampioenschap verreden. Voor KNAF Talent First, Mats van den Brand en zijn navigator Eddy Smeets betekende de Sezoensrally in België de start van hun seizoen.

Het duo startte in Bocholt met de Ford Fiesta R2 uit de stal van Verkooijen Rally Sport en kwam uit in de klasse RC4. In die klasse moesten ze het opnemen tegen een aantal sterke concurrenten met een een Peugeot 208 R2 en Cedric Cherain die uitkwam met een Ford Fiesta R2, een gelijke auto als van Brabander Mats van en Brand. Cherain die naast het Belgisch kampioenschap ook het Franse gravelkampioenschap rijdt was de belangrijkste concurrent, en een gedegen maatstaf voor het duo met de VRS Fiesta R2..

De Sezoensrally is vanouds een lastige wedstrijd met verraderlijk glad onverhard, dat ook deze keer al snel, tijdens de eerste boucle van 4 klassementsproeven, zijn tol eiste o.a. voor een paar coureurs met de Peugeot R2, die in de problemen kwamen. Het KNAF Talen First Mats van den Brand hield zich echter goed staande tussen deze ervaren coureurs en stond na de eerste ronde op een gedegen tweede plaats in zijn klasse op slechts 16 seconden achter de Fiesta R2 rijder Cedric Cherain.

Ook gedurende de dag was het toch Cherain die het tempo in de klasse RC4 bepaalde maar KTF Mats van den Brand bleef goed volgen en hield daardoor de achterstand in seconden beperkt. De twee Fiesta R2 coureurs namen dan ook met gestage stappen afstand van de overige coureurs in hun klasse. Mats wist zelfs op de voorlaatste klassementsproef nog een achttal seconden goed te maken door een scratch (snelste tijd) te rijden in zijn klasse. Daarnaast werden ook de hele rally constante tijden gereden in de top 20 van het algemeen klassement wat uiteindelijk resulteerde in een verdiende elfde plaats in het algemeen klassement en de tweee plek in hun klasse. Een top resultaat in hun eerste wedstrijd van dit seizoen, wat ook het maximale puntenaantal opleverde voor de Nederlandse competitie van de Ford Fiesta Sport Trophy 2014.

KTF Mats van den Brand na afloop van de rally: “Het voelde echt goed om weer in een rallyauto te rijden. De strijd op de klassementsproef, de snelheid en de samenwerking in de auto met Eddy, het voelde echt allemaal weer goed. De wedstrijd verliep lekker. Ik kon het tempo in de klasse goed volgen en wist me haast iedere klassementsproef te verbeteren. De samenwerking met een geolied team als Verkooijen Rally Sport is echt prettig. Ze hebben dezelfde drive en willen, net als ik, het maximale uit het materiaal halen. De monteurs en teamleiding van het team voelen goed aan hoe ik de auto graag wil hebben en dat geeft ontzettend veel vertrouwen voor de toekomst.”

13 en 14 juni is het volgende treffen op Brabants grondgebied bij de jubileum editie van de 50e ELE Rally. waarbij het KNAF Talent First Mats van den Brand en navigator Eddy Smeets zich nu al mogen gaan opmaken voor de concurrentiestrijd met een flink aantal deelnemers die gaan strijden voor de punten bij de Ford Fiesta Sport Trophy Nederland, met sprekende namen als van den Marel, KTF Leo van der Eyck uit het team Vacansolei, Kevin van Deijne, en nog een aantal anderen. Het team Verkooijen Rally Sport kijken nu al uit naar het tweede rallytreffen met Mats

Bron bericht: Verkooijen Rally Sport.

Fotobijschrift: KKNAF Talent First, Mats van den Brand in actie met de VRS Fiesta R2
De foto’s in de bijlage zijn vrij van copyrights. Foto’s: Rallystart.nl

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)