Terug naar overzicht

Maximale score voor Verkooijen Rally Sport en Mats van den Brand in Hellendoorn

Na een geweldige strijd over tien klassementsproeven heeft KNAF Talent First Mats van den Brand en zijn navigator Eddy Smeets tijdens de Hellendoorn Rally op 19 en 20 september jl. de eerst plaats in de Ford Fiesta Sport Trophy behaald en zijn na een ijzersterke wedstrijd met de Ford Fiesta R2 van Verkooijen Rally Sport op een welverdiende elfde plaats geëindigd in het algemeen klassement.
Mats begon de wedstrijd op vrijdagavond sterk met een vijftiende tijd op de eerste klassementsproef en zelfs een negende tijd op de tweede proef van de wedstrijd. Helaas moest de klassementsproef daarna geneutraliseerd worden verreden vanwege de dichte mist, en vervolgens zijn ook de overige proeven van de vrijdagavond geannuleerd. Daardoor werd de eerste dag door het duo afgesloten als negende algemeen en als eerste in de klasse
Na de herstart op zaterdag ging Mats wederom voortvarend van start en wist gedurende de dag zijn voorsprong in het Fiesta R2 klassement met iedere klassementsproef verder uit te breiden. Met uiteindelijk zeven scratches (snelste tijden) in zijn klasse pakte KNAF Talent First met de eerste plaats ook de volle punten bij de Ford Fiesta Sport Trophy, waarmee de beslissing voor de eindoverwinning in de Fiesta Cup zal vallen begin november tijden de Conrad Euregio Rally in Hengelo (O).

KNAF Talent First Mats van den Brand:
“Ik heb genoten tijdens deze wedstrijd. Het is jammer dat er vier klassementsproeven werden geannuleerd vrijdagavond want ik zat net lekker in mijn ritme. Op zaterdag wisten we de snelheid er goed in te houden en leek er een mooie strijd te gaan ontstaan met Leo van der Eijk. Hij crashte helaas hard, wist gelukkig samen met zijn navigator Jac Gillis de auto ongedeerd te verlaten, maar de strijd om de klasse overwinning bij de Fiesta’s was toen gestreden. We hebben daarna samen met het team VRS besloten toch het tempo vast te blijven houden en dat is goed gelukt. De winst in de Fiesta Trophy is natuurlijk fantastisch maar met dit deelnemersveld op de elfde plaats finishen is natuurlijk helemaal geweldig!”

Navigator Eddy Smeets:
“Dit was weer een mooi weekend voor ons. Het team van Verkooijen Rally Sport heeft het ook weer goed gedaan. De proeven waren mooi met flink wat onverhard. Vooral de 23 kilometer lange klassementsproef bij Hellendoorn was mooi. Op zo’n lange proef komt het echt aan op een strakke samenwerking in de auto en dat zit bij mij en Mats gewoon goed. Natuurlijk was het ook erg jammer dat de proeven op vrijdag zijn geannuleerd, maar we hebben toch bewezen dat de overwinning meer dan verdiend is. De volgende wedstrijd is de Euregio Rally dan gaat het om de eindoverwinning bij de Nederlandse Ford Fiesta Trophy 2014. Daar kijken we nu alweer met z’n allen naar uit. Ik heb er in elk geval veel zin in.”

Bron bericht: Verkooijen Rally Sport / Mats van den Brand | Fotobijschrift: KTF Mats van den Brand in actie mer de Fiesta R2 tijdens de Hellendoorn Rally 2014
Foto: Rallystart.nl (emiel Brinkman) Vrij van copyrights.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)