Terug naar overzicht

MATSwith a Mission!

  • Volledig seizoen WRC binnen Drive DMACK Fiesta Trophy
  • Dankzij steun van KNAF Talent First, M-Sport en Verkooijen Rally Sport
  • Mats van den Brand opnieuw in KNAF Talent First talentenprogramma
  • Belg Martijn Wydaeghe nieuwe navigator

WK-programma voor Mats van den Brand
Mats van den Brand staat aan de vooravond van een grote stap in zijn rallycarrière. De 24-jarige coureur uit Sint-Oedenrode rijdt het complete seizoen in de Drive DMACK Fiesta Trophy. Met een nieuwe Ford Fiesta R2 start hij als KNAF Talent First rallyrijder in de WK-rally’s van Portugal, Polen, Finland, Duitsland en Spanje. “Dit is waar je van droomt als rallyrijder”, aldus de sportman die Nederland mag vertegenwoordigen in het WK-rally.

Eind mei wacht Mats van den Brand de openingsronde van het kampioenschap tijdens de WK Rally van Portugal, waar gravelpaden op het menu zullen staan. M-Sport zal een nieuwe Ford Fiesta R2 klaarzetten, voorzien van de 1.0 liter Ecoboost turbomotor. De pacenotes zullen worden voorgelezen door een nieuwe navigator: de Belg Martijn Wydaeghe (22) uit Sint-Eloois-Winkel, sinds 2014 navigator van Freddy Loix tijdens zijn testwerkzaamheden.

Belangrijke rol KNAF
De KNAF, de Nederlandse autosportfederatie, speelde ook een zeer belangrijke rol bij de realisatie van de WK-droom van Mats van den Brand. De Nederlandse autosportfederatie draagt vanuit KNAF Talent First (KTF), het talentenontwikkelingsprogramma, een substantieel deel van de kosten. Mats van den Brand is bovendien voor het derde seizoen achtereen geselecteerd tot KNAF Talent First rijder.

Door de steun van de KNAF, M-Sport, Verkooijen Rally Sport en diverse gepassioneerde sponsoren krijgt de Nederlands-Belgische equipe de kans om zich te bewijzen op de WK-proeven in een competitieve cup als de Drive DMACK Fiesta Trophy. Dit is terug te zien in de kleurstelling van de Fiesta; veel oranje, Nederlandse sponsoren, en natuurlijk de bekende brullende leeuw.

‘Dit is waar je van droomt’
“Ik kijk ontzettend uit naar het rijden in de Drive DMACK Fiesta Trophy. Vorig seizoen vond ik de Rally van Duitsland al het hoogtepunt van het jaar; nu krijg ik een compleet seizoen de kans om WK-wedstrijden te rijden. Dit is waar je van droomt als rallyrijder”, meldt Mats van den Brand enthousiast. “Ik moet M-Sport, de KNAF, Verkooijen Rally Sport en hun sponsoren bedanken, want zonder hun steun had ik deze stap nooit kunnen zetten.”

Navigator Martijn Wydaeghe kijkt eveneens uit naar de nieuwe uitdaging: “De Drive DMACK Fiesta Trophy is een unieke leerschool, die ons hopelijk naar het hoogste niveau in de rallysport kan brengen. De 5 wedstrijden zijn heel uitdagend. Het rijden op gravel is voor ons beiden nieuw en er is maar 1 rally bekend: Duitsland. Dit jaar is het vooral belangrijk dat we goed samenwerken, vertrouwen opbouwen en dat de pacenotes 100% kloppen.”

Vijf rally’s, zes wedstrijden
Mats en Martijn verschijnen aan de start in vijf rally’s, waarbij de WK-ronde in Spanje wordt opgedeeld in twee wedstrijden: dag 1 op asfalt en dag 2 op gravel. In Spanje zijn dan ook twee keer punten te verdienen en geldt daarmee als de grote finale van de Drive DMACK Fiesta Trophy.

Programma Mats van den Brand 2015
Vodafone Rally de Portugal     21.05. – 24.05.2015  (gravel)
LOTOS 72nd Rally Poland      02.07. – 05.07.2015 (gravel)
Neste Oil Rally Finland            30.07. – 02.08.2015 (gravel)
ADAC Rallye Deutschland      20.08. – 23.08.2015 (asfalt)
RallyRACC – Rally de Espana 22.10. – 25.10.2015  (gravel/asfalt)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)