Terug naar overzicht

Mats van den Brand wil schitteren in thuiswedstrijd

Vrijdag 13 en zaterdag 14 juni wordt in Helmond en omgeving de 50e ELE Rally verreden. Het is de thuiswedstrijd van KNAF Talent First Mats van de Brand en van het Oirschotse Verkooijen Rally Sport, dat het jonge talent dit jaar onder haar hoede heeft genomen. De komende rally in de regio Eindhoven-Helmond is het tweede optreden van de equipe Mats van den Brand / Eddy Smeets in deze combinatie met de VRS- Fiesta R2.

Na een sterke prestatie bij de ELE Rally in 2013, – Mats en Eddy eindigde toen 8ste algemeen met de Nissan 350Z – komt het Nederlands-Belgische duo dit jaar aan de start met de Ford Fiesta R2 van Verkooijen Rally Sport. Na hun uitstekende debuut met deze auto tijdens de Belgische Sezoensrally op 17 mei jl. staan Mats en Eddy nu gedeeld aan leiding in de Nederlandse Ford Fiesta Sport Trophy en kijken al volop uit naar de 50e ELE Rally 2014.

Bij de R2 rallyklasse komen ook een flink aantal bekende namen aan de start met een gelijke Fiesta R2 als die van de talentvolle rijder Mats van den Brand. Daartoe behoort o.a. Kevin van Deijne, dit seizoen ook bezig met een internationale kalender, en verder zijn ingeschreven voor de wedstrijd bij de Fiesta Sport Trophy, Timo van der Marel, KNAF Talent First Leo van der Eijk, en Henk van de Riet van het rallyteam Vacansoleil.

De totale lengte van 50e editie ELE Rally bedraagt ca. 645 km waarvan 192 KP km verdeeld over 20 klassementsproeven die op snelheid worden afgelegd. Bijna 23 procent van de route voert over onverharde ondergrond. De wedstrijd start vrijdagavond om 20:00 uur met twee boucles van twee klassementsproeven. Zaterdagmorgen is de herstart om 9:15 uur voor de resterende deelnemers met nog eens zestien loodzware klassementsproeven. De winnaar wordt omstreeks middernacht op het finishpodium in Helmond verwacht.

KNAF Talent First Mats van den Brand: “Ik kan bijna niet wachten om met de komende ELE Rally weer te kunnen starten. Het is natuurlijk mijn thuiswedstrijd, ik wist er vorig jaar de winst te pakken in mijn klasse. Nu zullen ook weer veel vrienden en bekenden langs het parcours staan en dat voelt natuurlijk geweldig! Tijdens de Sezoensrally hebben we de auto goed aan de tand gezeten; die is weer klaar voor de ELE Rally. Het wordt een mooie strijd in de twee dagen durende Brabantse rally met een aantal zeer sterke tegenstanders ook in onze klasse met de Fiesta’s. Ondanks dat de concurrentie in zijn klasse zwaar is en verwachtingen hoog zijn heb ik alle vertrouwen hij hat samen met het team Verkooijen Rally Sport goed zal gaan doen..

Cees Verkooijen (Stichting Rally Racing Oirschot): “Met de 50e ELE Rally hebben we onze sponsoren, relaties en andere belanghebbenden uitgenodigd voor een Rally Experience arrangement. Het is tevens een geschikte gelegenheid om onze gasten kennis te laten maken met het hele team en vooral om ook Mats in de praktijk met de Fiesta in actie te kunnen zien. De ELE is altijd een zware wedstrijd, dat zal dit jaar niet anders zijn, maar het KNAF Talent First Mats van den Brand heeft eerder al laten zien goed met een rallyauto overweg te kunnen op zowel verhard als onverhard en die ervaring zal hij zeker nodig hebben tijdens de 50e ELE Rally.. ”

Bron bericht: Verkooijen Rally Sport

Fotobijschrift: Duo Van den Brand / Smeets in actie met de Ford Fiesta R2
Foto Emiel Brinkman Rallystart.nl (vrij van copyright)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)