Terug naar overzicht

Mats van den Brand met Verkooijen Rally Sport bij Higgins Rally School in Wales.

Informatiedag Ford Fiesta Sport Trophy 2015

Op zaterdag 29 november organiseert de Nederlandse Ford Fiesta Sport Trophy een inloop- informatie dag in samenwerking met The Autosport Company en enkele rallyteams die hun Fiesta R2 deze dag beschikbaar stellen voor informatie aangaande techniek, onderhoud en running kosten om een seizoen te kunnen deelnemen in de Fiesta Trophy 2015.

Verder zijn deze dag aanwezig MCC Sport en Verkooijen Rally Sport met servicetruck voorzien van nodige onderdelen zodat je een beeld kunt krijgen wat er beschikbaar is tijdens een rally meetellend voor de Fiesta Trophy. Ook is er de hele dag informatie en voorlichting over de Fiesta Trophy 2015, hoe een Fiesta R2 gebouwd is, reglementen en al wat meer. Tevens worden een paar van de aanwezige Ford Fiesta R2 rallyauto’s ter koop aangeboden, is info verkrijgbaar aangaande het huren, en andere mogelijkheden om in te stappen en in 2015 deel te nemen aan de Fiesta R2 Trophy.

Belangstellenden zijn van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur bij The Autosport Company, Schutweg in Waalwijk.
========================================

16 en 17 november jl. was Verkooijen Rally Sport met Mats van den Brand en de Fiesta R2 rallyauto in Engeland te gast bij Higgins Rally School in Wales. De redenen van deze trip waren 

IMG_8473

een rijtraining voor rallyrijder KNAF Talent First Mats van den Brand met de Fiesta R2 van Verkooijen Rally Sport om vooral praktijkervaring op te doen op gravel, onverharde ondergrond in algemeenheid en specifiek het rijden op klassementsproeven in de heuvelrijke omgeving van Carno in Wales.

Voor deze gelegenheid was de Fiesta R2 rallybolide omgebouwd en voorzien van gravelspecificaties van M-Sport om ook maximaal op snelheid over gravelstages, eerdere proeven van de RallyIMG_8509 GB, te kunnen sturen. De graveltraining met Mats van de Brand werd gegeven middels een 1- to- 1 Rally Driving Taition met professionele instructie van David Higgins, van de vanouds bekende Higgins Rally School in Wales. David Higgins is vooral gekend om zijn veelzijdigheid als rally- en testrijder bij verschillende fabrieks WK- teams waaronder het eerdere Subaru WRC team, Ford, en Nissan. Op dit moment staat de Britse rallycoureur als officiële fabrieksrijder onder contract bij het Subaru Rally Team US. Meer over Higgins Rally School: www.higgensrallyschool.com

Korte reactie van Mats van den Brand: “Het was echt top en het klikte goed met David Higgins. Ik heb veel progressie geboekt en ook veel geleerd. De rallyauto was top en heeft zich ook goed gehouden op de onvoorspelbare gravelproeven. Ik ben blij dat ik ook deze kans heb gekregen waarbij ook mijn dank uitgaat naar de stichting KNAF Talent First. Ik verwacht dat deze rijtraining en wijze lessen daarbij mij nog van pas komt bij de komende Shoot-Out en mogelijk ook voor volgend jaar. Ik ga begin december bij M-Sport mijn uiterste best doen om het maximale eruit te halen”, aldus rijder van den Brand.

IMG_8532Het was deze dagen voor de nog jeugdige KNAF Talent First Mats van den Brand en Verkooijen Rally Sport een leerzame maar ook een bijzonder rijke ervaring welke zeker bij een vervolg in de toekomst verder van pas zal komen.

 

Bericht: Verkooijen Rally Sport
fotobijlage: Mats van den Brand met de Ford Fiesta R2 rallybolide in actie tijdens de graveltraining in Wales UK.
Fotobijschriftbron foto: Verkooijen Rally Sport (Vrij van copyrights)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)