Terug naar overzicht

KNAF Talent First rallycoureur Mats van den Brand winnaar Drive DMACK Fiesta Shootout

Mats_MalcolmWilson_DMACKMediatraining, fysieke en mentale tests, verschillende interviews en een rijtest met de M-Sport Ford Fiesta R2 waren ingrediënten van de eerste Drive DMACK Fiesta Shootout. Zeven finalisten gingen twee dagen de strijd aan om de felbegeerde hoofdprijs: volgend seizoen één WK wedstrijd deelnemen in het WRC 2 met een Ford Fiesta R5 van het M-Sport fabrieksteam UK. De selectie bestond enkel uit winnaars van wedstrijden voor de Drive D-Mack Fiesta Trophy bij het WRC 2014, verreden in vijf verschillende landen. De winnaar van de Shoot-out is geworden KNAF Talent First rallycoureur Mats van den Brand van het team Verkooijen Rally Sport.

Mats nomineerde zich voor de Drive DMACK Shootout tijdens de ADAC Rallye Deutschland deze zomer waarin hij zijn WRC debuut maakte. Dankzij een constante wedstrijd met regelmatig tijden in de top van het Fiesta klassement wist hij uiteindelijk beslag te leggen op de tweede plaats in het Fiesta Trophy klassement.

De Drive DMACK Fiesta Shootout bestond uit twee dagen waarin de finalisten verschillende tests moesten ondergaan. Een fysieke en mentale test waren onderdeel van het programma maar ook werden er diverse interviews afgenomen onder andere met grote baas van M-sport Malcolm Wilson, en Glenn Patterson van DMack Tyres. Uiteraard werden alle kandidaten, met de uiteindelijke winnaar Mats van den Brand, de andere Nederlanders Timo van der Marel, en Kevin van Deijne, en de nummer twee van de Drive DMACK Fiesta Trophy Tom Cave, onderworpen aan een rijtest en beoordeeld door M-Sport coureur Ott Tanak.

KNAF Talent First Mats van den Brand:
“Dit is echt ongelooflijk! Aan het begin van het seizoen was het allemaal nog zo onzeker. Lange tijd leek het erop dat ik misschien helemaal niet zou rijden. Vooral mede dankzij de steun van Verkooijen Rally Sport, het KNAF Talent First programma en al onze sponsoren, hebben we toch een succesvol seizoen gehad met natuurlijk als geweldig hoogtepunt onze deelname aan de WK Rally van Duitsland.
Onlangs heb ik ter voorbereiding van de Shoot-out samen met het team van Verkooijen Rally Sport nog een gravel training doorlopen bij Higgins Rally School met instructeur rallyrijder David Higgins. Ondanks dat de test tijdens de shootout op asfalt werd verreden heb ik toch veel van mijn ervaringen daar kunnen gebruiken tijdens de shootout. Ik had dit echt niet kunnen bereiken zonder de samenwerking met Verkooijen Rally Sport en het KNAF Talent First programma. Natuurlijk wil ik ook M-Sport en DMack tyres bedanken voor deze geweldige kans. Het is echt een prachtige afronding op het einde van een geweldig seizoen!”

Bron bericht: Verkooijen Rally Sport / Mats van den Brand | Fotobijschrift: KTF Mats van den Brand met Sir Malcolm Wilson van M-Sport UK (Foto: DMACK Tyres)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
KNAF Talent First rallycoureur Mats van den Brand winnaar Drive DMACK Fiesta Shootout, 10.0 out of 10 based on 1 rating