Terug naar overzicht

KNAF Talen First Mats van den Brand winnaar bij de Ford Fiesta Sporting Trophy in de GTC Rally

In het weekend van 4 en 5 juli jl. is in de omgeving van Etten Leur en Achtmaal de internationale GTC Rally verreden voor verschillende kampioenschappen. De rally was tevens de derde Nederlandse wedstrijd die meetelt voor de nationale Ford Fiesta Sporting Trophy 2014. Mats van den Brand uit St. Oedenrode behaalde, na zijn overwinning bij de ELE Rally, voor de tweede keer op rij de eerste plaats bij de Fiesta Trophy en eindigde daarbij met de tweewiel aangedreven Fiesta R2 rallybolide ook nog eens op een verdienstelijke 11e plek in het algemeen klassement. In de tussenstand van de FFST staat de talentvolle rijder van Verkooijen Rally Sport na de GTC Rally stevig aan de leiding gevolg door Kevin van Deinde en Leo van der Eyck.

De verwachtingen vooraf waren dat Mats van den Brand de strijd om de overwinning in de Trophy zeker niet cadeau zou krijgen. Dat werd al duidelijk aan het begin van de rally op de vrijdagavond na de start van de klassementsproeven in de eerste serie van drie, welke daarna nog twee keer op snelheid moesten worden afgelegd, met o.a. de 20 km de lange en zware klassementsproef ’De Hel’ in en rondom het dorpje Achtmaal. Aan het einde van de eerste dag had de VRS equipe Mats van den Brand en navigator Eddy Smeets met de Fiesta R2 bolide na negen klassementsproeven de leiding genomen met een kleine voorsprong van ca. 30 seconden t.o.v. de andere Fiesta deelnemers, en stond daarnaast op de 12e plek in het algemeen klassement van de rally. Na de herstart op zaterdag kon van den Brand met de nog resterende 8 proeven zijn voorsprong verder uitbouwen en was met elf scratches (snelste tijd) duidelijk de meerdere van de overige Fiesta rijders ook terecht winnaar bij de Ford Fiesta Sporting Trophy deelnemers.

Mats van den Brand: ‘’Ik moest vrijdag in het begin van de rally veel sneller rijden dan bij de ELE rally om mij directe concurrenten voor te kunnen blijven. Ik wist wel dat zij het tempo ,van in het begin, niet de hele rally zouden kunnen volhouden. Zeker in het donker en gedurende de nachtelijke proeven kon ik enig verschil maken en wat voorsprong nemen. De Fiesta was met de Michelin banden en juiste afstelling goed te controleren waardoor ik ook niet over mijn limiet en tot het uiterste hoefde te gaan. Zaterdag met de eerste ronde hebben we niet de goede keuze gemaakt van banden gemaakt waardoor ik op de eerste twee KP ’s toch wat tijd ben verloren, maar toen het bijna droog was heb ik wel weer veel tijd kunnen goedmaken. Uiteindelijk was mijn voorsprong voldoende om de resterende proeven controlerend maar wel geconcentreerd heb kunnen uitrijden. Ik ben dan ook wel tevreden met het resultaat, al kan het altijd nog beter. Het was zonder meer een tof en succesvol rallyweekend, waarbij ik hoop dat deze trend kunnen voortzetten. We gaan ons nu voorbereiden op mijn eerste WK rally die we in Duitsland gaan rijden. Ik kijk er nu al naar uit’’, aldus de talentvolle rallyrijder uit Nijnsel.

Bron bericht: Verkooijen Rally Sport
Fotobijschrift:
Duo Mats van den Brand – Eddy Smeets in actie tijdens klassementsproef ‘De Hel’ in Achtmaal.
Foto: Rallystart.nl Emiel Brinkman. (Foto vrij van copyrights)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)