Prachtige tweede plaats voor Mats van den Brand in Bocholt


“Net over de grens in het Belgische Bocholt is op zaterdag 17 mei jl. de vierde ronde van het Belgisch rallykampioenschap verreden. Voor Mats van den Brand en zijn navigator Eddy Smeets betekende de Sezoensrally in België de start van hun seizoen.

Het duo startte in Bocholt met de Ford Fiesta R2 uit de stal van Verkooijen Rally Sport en kwam uit in de klasse RC4. In die klasse moesten ze het opnemen tegen een aantal sterke concurrenten zoals De Mevius met een Peugeot 208 R2 en Cherain met een Ford Fiesta R2, een gelijke auto als van Mats van en Brand. Cherain die naast het Belgisch kampioenschap ook het Franse gravelkampioenschap rijdt was de belangrijkste concurrent, en een gedegen maatstaf voor het duo met de VRS Fiesta R2..

De Sezoensrally is vanouds een lastige wedstrijd met verraderlijk glad onverhard, dat ook deze keer al snel, tijdens de eerste boucle van 4 klassementsproeven, zijn tol eiste o.a. voor een paar coureurs met de Peugeot R2, die in de problemen kwamen. Mats van den Brand hield zich echter goed staande tussen deze ervaren coureurs en stond na de eerste ronde op een gedegen tweede plaats in zijn klasse op slechts 16 seconden achter de Fiesta R2 rijder Cedric Cherain.

Ook gedurende de dag was het toch Cherain die het tempo in de klasse RC4 bepaalde maar Mats bleef goed volgen en hield daardoor de achterstand in seconden beperkt. De twee Fiesta R2 coureurs namen dan ook met gestage stappen afstand van de overige coureurs in hun klasse. Mats wist zelfs op de voorlaatste klassementsproef nog een achttal seconden goed te maken door een scratch (snelste tijd) te rijden in zijn klasse. Daarnaast werden ook de hele rally constante tijden gereden in de top 20 van het algemeen klassement wat uiteindelijk resulteerde in een verdiende elfde plaats in het algemeen klassement en een 2e plaats in hun klasse. Een top resultaat in hun eerste wedstrijd van dit seizoen, wat ook het maximale puntenaantal opleverde voor de Nederlandse competitie van de Ford Fiesta Sport Trophy 2014.

Mats van den Brand na afloop van de rally: “Het voelde echt goed om weer in een rallyauto te rijden. De strijd op de klassementsproef, de snelheid en de samenwerking in de auto met Eddy, het voelde echt allemaal weer goed. De wedstrijd verliep lekker. Ik kon het tempo in de klasse goed volgen en wist me haast iedere klassementsproef te verbeteren. De samenwerking met een geolied team als Verkooijen Rally Sport is echt prettig. Ze hebben dezelfde drive en willen, net als ik, het maximale uit het materiaal halen. De monteurs en teamleiding van het team voelen goed aan hoe ik de auto graag wil hebben en dat geeft ontzettend veel vertrouwen voor de toekomst.”

Navigator Eddy Smeets: “Het was ruim een half jaar geleden dat Mats en ik nog een wedstrijd hebben gereden! Om weer in competitie te kunnen navigeren voelde heerlijk, en dat nog wel tijdens mijn thuiswedstrijd! Mats heeft echt sterk gereden en geen fouten gemaakt. En toch is hij niet 100% tevreden: hij wil namelijk winnen! >One goal, one vision, win< is niets voor niets zijn leuze. Maar met de vele lovende commentaren gedurende de rally kan ik opmaken dat we zeker goed bezig waren. Ik kijk al uit naar het vervolg want dat komt er nu in een andere thuiswedstrijd! Cees Verkooijen (Stichting Rally Racing Oirschot): “Mats en Eddy hebben echt top gereden en precies gedaan wat Verkooijen Rally Sport hadden verwacht. Mats probeert het maximale uit het materiaal te halen zonder hierbij té ver te gaan. Hij behandeld het materiaal met respect en dat is nodig om succesvol te zijn. We hebben nu banden en wijzigingen in de afstelling in wedstrijdconfiguratie kunnen testen. De eerste overwinning in de Nederlandse Ford Fiesta Sporting Trophy is nu een feit. Volgende afspraak wordt de jubileum-editie van de ELE Rally waar Mats en Eddy uitkijken naar een mooie competitie de Nederlandse Fiesta R2’s.” Wij hopen op een langdurende samenwerking met alle belanghebbende die gezamenlijk tot vele successen mogen leiden in de nabije toekomst. De eerste stap is daarvoor gezet;, met vertrouwen zien we de toekomst tegemoet. Graag zien wij belangstellenden bij de komende rally of bij een andere gelegenheid. 13 en 14 juni is het volgende treffen op Brabants grondgebied bij de jubileum editie van de ELE Rally waarbij Mats van den Brand en navigator Eddy Smeets zich nu al mogen gaan opmaken voor de concurrentiestrijd met een flink aantal deelnemers zoals Timo van der Marel, Leo van der Eijk en Kevin van Deijne. Zij zullen tevens gaan strijden voor de punten bij de Ford Fiesta Sport Trophy Nederland," From Prachtige tweede plaats voor Mats van den Brand in Bocholt, posted by Verkooijen Rally Sport on 5/22/2014 (5 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Archief

Sponsors