Terug naar overzicht

Enerverend debuut voor KNAF-rallytalent Mats van den Brand

  • Eerste rally ooit op gravel voor Brabants rallytalent
  • Acht top 5-tijden tijdens 10 gereden proeven
  • Technische tegenslag tijdens 2e en 3e dag
  • Met steun van KNAF Talent First, M-Sport en Verkooijen Rally Sport

Enerverend debuut voor KNAF-rallytalent Mats van den Brand
Matosinhos (Portugal), 24 mei 2015 – Rallyrijder Mats van den Brand noteerde met regelmaat top 5-tijden bij zijn debuut in de Drive Dmack Fiesta Trophy tijdens de WK-rally van Portugal. Een reeks technische problemen en een lekke band verhinderde dat zijn snelheid ook tot uitdrukking kwam in de einduitslag. Samen met zijn Belgische navigator Martijn Wydaeghe eindigde het KNAF-talent uit Sint-Oedenrode op een 7e plaats in de Drive 

Portugal 2015 004

Dmack Fiesta Trophy.

Mats en Martijn genoten van de vier dagen harde competitie op de Portugese gravelwegen en de entourage van een WK-wedstrijd. Op donderdagavond reed de equipe van Verkooijen Rally Sport de showproef op het Lousada rallycrosscircuit onder luidde toejuiching van vele duizenden fans. “De mensen houden hier van de rallysport”, genoot Mats, die tijdens de rally met raad en daad werd bijgestaan door ex-rallykampioen Nelis Verkooijen.

Portugal 2015 002

Tweede tijd
In hun eerste gezamenlijke optreden, en hun de eerste rally op onverhard, noteerden Mats en Martijn snelle tijden. Het hoogtepunt vormde een tweede tijd op de 6e klassementsproef, achter latere winnaar Max Vatanen. In totaal klokte het Nederlands/Belgische duo tijdens hun graveldebuut acht top 5 tijden tijdens 10 gereden proeven.

Tegenslag was er echter ook: een motorstoring en een lekke band zorgden op vrijdag voor minuten tijdverlies. Op zaterdag zorgde een gescheurde draagarm na de elfde proef voor een vroegtijdig einde van de derde dag. Op de slotdag keerde de Ford met de Oranje KNAF-leeuw op de flanken daarom terug onder Rally 2 (waarmee uitgevallen equipes de volgende dag mogen herstarten, red.).

portugal 2015 0011

‘Wát een sfeer’
Mats en Martijn toonden hun mentale veerkracht na alle tegenslagen door opnieuw top drie tijden neer te zetten. Ook op de beroemde Fafe Rallysprint-proef. “Ik heb nog nooit over een proef gereden met zoveel publiek. Wát een sfeer!”

Over zijn debuut in de Drive Dmack Fiesta Trophy is Mats van den Brand kritisch. “De snelheid is er, maar dat zie je in de einduitslag niet terug. We moeten zoeken naar een constant ritme en hopen dat we minder pech hebben. Ik weet waar we aan moeten werken.”

Hoge basissnelheid
Zijn Belgische navigator Martijn Wydeaghe vult aan: “De top in de Drive Dmack Fiesta Trophy heeft een pak meer ervaring dan wij hebben. Ik had niet verwacht dat we daar direct zo dicht bij zouden zitten. Over de eerste samenwerking met Mats ben ik zeer tevreden. Ik hoop dat we de volgende wedstrijd in Polen kunnen laten zien wat we echt kunnen.”

Rally van Portugal, 1e ronde Drive Dmack Fiesta Trophy
1. Max Vatanen (Fin.) / Jacques Julien Renucci (Fra.) 4u08:39,2
2. Marius Aasen (Nor.) / Veronica Engan (Nor.) + 1:21,6 min.
3. Nil Solans (Esp.) / Miquel Ibanez (Esp.) + 5:37,3
7. Mats van den Brand (Ned.) / Martijn Wydaeghe (Bel.) +19:46,9
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Officiele pagina WK Rally: www.wrc.com
Officiele pagina Drive Dmack Fiesta Trophy: www.drivedmackfiestatrophy.com
Facebook Mats van den Brand: fb.com/matsvdbrand
Facebook Martijn Wydeaghe: fb.com/martijn.wydaeghe
Facebook KNAF Talent First: fb.com/knaf-talent-first/328649623840708
Facebook Verkooijen Rally Sport: fb.com/verkooijenrallysport

Noot voor de redactie:

Meer informatie via Cees Verkooijen 06 – 53 63 52 91 of Bart-Jan Keizer 06 – 42 22 13 38

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)