Terug naar overzicht

Dominante overwinning voor KNAF Talent First Mats van den Brand in 50e ELE Rally

Met de 50e editie van de Brabantse ELE Rally die op 13 en 14 juni jl. is verreden in de omgeving van Helmond en Eindhoven heeft Mats van den Brand uit Sint-Oedenrode een schitterende klasse overwinning en eerste plaats behaald bij de Ford Fiesta Sporting Trophy Nederland, en is daarnaast op overtuigende wijze als negende geëindigd in het algemeen klassement. Het team Verkooijen Rally Sport heeft hiermee een uitstekend resultaat geboekt in de Brabantse rallyklassieker.

KNAF Talent First, Mats van den Brand en zijn navigator Eddy Smeets begonnen vrijdagavond sterk aan de wedstrijd en bepaalden direct vanaf de start het tempo in hun klasse. Na vier klassementsproeven wisten zij beslag te leggen op de eerste plaats in hun klasse en stonden ze veertiende algemeen. Na de herstart zaterdagmorgen werd door het duo met de Fiesta bolide van Verkooijen Rally Sport wederom vanaf het begin het tempo bepaald in de klasse R2. Desondanks bleek naaste rivaal Kevin van Deijne goed te kunnen volgen, was op enkele proeven zelfs sneller en kon daardoor af en toe wat seconden van zijn achterstand goedmaken. Nadat het VRS duo een tandje bijgezette wisten ze daarna hun voorsprong langzaamaan verder uit te breiden en hadden zij halverwege de wedstrijd een voorsprong van meer dan 20 seconden op Kevin van Deijne.

Ook tijdens de tweede helft van de wedstrijd bleef het duo aanvallend rijden wat eindelijk resulteerde in de overwinning in de klasse R2 met een ruime voorsprong op Kevin van Deijne die als tweede achter KNAF Talent First rijder is gefinisht. Bovendien wisten ze aan het eind van de wedstrijd ook nog een veel sneller geachte Mitsubishi Lancer EVO X rijder achter zich te laten en beslag te leggen op de negende plaats algemeen.

KNAF Talent First coureur Mats van den Brand:
“Dit was echt een prachtwedstrijd! We konden vanaf het begin van de wedstrijd meteen het tempo in onze klasse bepalen en hebben dit tot het eind weten vast te houden. Het was geweldig om weer vol over de klassementsproef Sint-Oedenrode te rijden met al die bekenden langs het parcours. Ons doel vooraf was het behalen van de overwinning in de klasse R2 en dat doel hebben we bereikt. Dat we ook nog eens als negende algemeen eindigen is een prachtige bonus die we samen met het team van Verkooijen Rally Sport hebben behaald.

Navigator Eddy Smeets:
“Wat heb ik genoten dit weekend! Mooie klassementsproeven met flinke stukken prachtig onverhard, wat wil je nog meer. Eigenlijk als vanouds verliep de samenwerking tussen Mats en mij weer perfect. We hebben donderdag en vrijdag veel tijd en aandacht besteed aan de pace-notes en daar hebben we tijdens de wedstrijd zeker de vruchten van geplukt. Nu op naar de volgende wedstrijd want dit soort resultaten doen smaken naar meer!”

Bron bericht: Verkooijen Rally Sport
Fotobijschrift: Duo Van den Brand / Smeets in actie met de Ford Fiesta R2
Foto Emiel Brinkman Rallystart.nl (vrij van copyright)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)